Skip to main content

Duurzaam en
ecologisch parket

Ons parket kan tegen een stootje en heeft een hart voor de natuur. En we maken ons sterk dat we beter scoren dan klassiek parket. Op élk terrein. Toegegeven: dit is een verkooppraatje, maar we maken onze woorden hard, en vegen de vloer aan met intensief gebruik en extreme omstandigheden. Dat zijn de voordelen van B:hard parket.

Perfect met vloerverwarming

3X harder dan massief parket

Uniek design

Ecological

B:strong

Het sterkste en meest slijtvaste hout ter wereld. Drie keer harder dan massief eikenhout en daardoor extreem resistent tegen krassen, inkervingen en vlekken. Rode wijn trekt bleek weg en mayonaise, mosterd en gebakken spek krijgen hun vet. Zelfs je huisdier bijt er zijn tanden op stuk.

B:safe

Onze vloeren spelen in de hoogste brandveiligheidsklasse. Ook water dribbelen we met gemak. Zelfs na langdurige blootstelling aan grote hoeveelheden blijven de structuur, kleur en pasvorm behouden. Slippertjes zijn voorgoed verleden tijd dankzij het hoge gripvermogen.

B:smart

Met hun beperkte dikte van 11 mm én een speciale composiet drager laten de planken makkelijk warmte door. Daardoor zijn ze als geen ander geschikt voor de combinatie met vloerverwarming. Je oude tegels opbreken? Bespaar je de moeite én het risico op schade! Onze parketvloeren leg je er makkelijk bovenop.

B:natural

B:hard is hout pur sang. Een 100% natuurlijk product. Elke vloer is anders. Getekend door het leven en gevormd door moeder aarde. Het geeft je woning of professionele omgeving een heel eigen karakter. Een uniek stukje robuuste natuur, van jou alleen. Kamerbrede kracht voor warm wooncomfort.

B:ecological

Dankzij een uitzonderlijk procedé halen we twintig keer meer vloeroppervlak uit 1 m³ boomstam. Wat dan nog overblijft wordt maximaal gerecycleerd. Elk stuk hout is afkomstig van lokale bossen die op een duurzame manier worden verzorgd en beheerd. Kortom: B:hard hout van de natuur!

Parketvloer op vloerverwarming

0,061 kw/m². Dát is de warmtedoorlaatbaarheid van B:hard. Ook wel de rc-waarde. Hoe lager het getal, hoe meer warmte je vloer doorlaat. Met deze score doet ons parket het (minstens) evengoed als een keramische tegel. En dubbel zo goed dan eender welke andere houten vloer ter wereld. Ongeziene technische prestaties dankzij zes jaar uitvoerig onderzoek. Ecologisch? Dat is B:hard.

Wordt je ook warm van deze parketvloer?

Kies voor kwaliteit en de natuur

Het certificaat ‘Iso 14001’ is de standaard voor milieu managementsystemen. Het kijkt naar alle milieuaspecten in alle fasen van de levenscyclus van het product. Hierdoor toont B:Hard aan dat ze aan alle eisen van de norm voldoen.

Door het ‘eco-insitut’ kwaliteitslabel voldoet B:hard aan de strengste eisen op het gebied van verontreinigende stoffen en emissies volgens de laatste stand van onderzoek en wetenschap.

B:hard parket bevind zich in de hoogste brandveiligheidsklasse, BFL-S1 om precies te zijn. Zo kan je op jouw beide oren slapen, voel je je veiliger en is jouw parket ook bestand tegen de normen van de toekomst.

Certificaten